Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

2016 άνοιγμα του ιστολογίου, και 1984 26/11 στο ΝΣ,αεροδρόμιο Ρεθύμνου

εισαγωγή :
Κάποτε υπήρξε ένα "σύνθημα", που έλεγε, "κάθε χωριό και στάδιο"!
Και, βεβαίως, η δημιουργία ενός χώρου άθλησης έχει πολλές χρησιμότητες, κάτι που υποστηρίζει και υπερθεματίζει ετούτη την συνθηματική πρόταση.
Στις οποιεσδήποτε, ενδεχόμενες, "μουρμούρες" που θα αναφέρονται στο οικονομικό λειτουργικό κόστος, πάντα "υπάρχει" η απάντηση (εθελοντισμός, τοπική αυτοδιοίκηση, χορηγοί κλπ).
Δεν είναι το ίδιο, όσον αφορά στην αντίστοιχη φράση όσον αφορά στα αεροδρόμια ( δηλ κάθε πόλη και αεροδρόμιο).
Ομως η χρησιμότητα ενός αεροδρομίου, η θέση δημιουργίας και λειτουργίας του έχουν ιδιαίτερη σημασία για την οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη.
Το Ρέθυμνο, αποτέλεσε, και είναι,ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Τουρισμός και "πύλη εισόδου" είναι έννοιες που "πάνε μαζί".
Το 1984 το Ρέθυμνο ήταν "οπως και σήμερα", όσον αφορά στην "πύλη εισόδου", δηλαδή δεν είχε λιμάνι (άρα ούτε ακτοπλοϊκή σύνδεση ), ούτε αεροδρόμιο, ούτε υδατοδρόμιο κλπ, και επομένως η "είσοδος" του Ρεθύμνου ήταν οι όμορες πόλεις οι οποίες διέθεταν και λιμάνι και αεροδρόμιο!
Στο Νομαρχιακό συμβούλιο λοιπόν, τέθηκε ο προβληματισμός και "η ιδέα" για ίδρυση (και λειτουργία) τοπικού αεροδρομίου !
Ετσι το ΝΣ της 26-11-1984 αποφάσισε, ομόφωνα,
"την δημιουργία αεροδρομίου στην περιοχή Λατζιμά,αφού πρώτα διερευνηθεί το θέμα από τους αρμοδίους φορείς και υπάρξει μελέτη σκοπιμότητας."
Συνημμένα ανεβάζουμε το πρακτικό αυτής της συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου Ρεθύμνου


Για την ιστορία να θυμίσουμε ,ότι το θέμα "προχώρησε", διατέθηκαν κάποια εκατομμύρια (δραχμές) για την απαλλοτρίωση του χώρου, και μετά ..... ξεχάσθηκε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου